Από τους αρχαίους χρόνους, οι Ιάπωνες πιστεύουν ότι μια ψυχή πρέπει να ζει στο εργαλείο που χρησιμοποιείται συνεχώς. Πιστεύουν ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε τη σκέψη «να χρησιμοποιούμε ένα αγαπημένο εργαλείο τακτικά για μεγάλο χρονικό διάστημα», ζώντας σε μια εποχή μαζικής παραγωγής και μαζικής κατανάλωσης.
Οι Ιάπωνες δίνουν ιδιαίτερη σημασία στα υλικά που χρησιμοποιούν καθώς και στον καινοτόμο σχεδιασμό μετατρέποντας
  το ψαλίδι σε ένα ευχάριστο “παιχνίδι” καθώς αποτελεί καθημερινό εργαλείο του κομμωτή.
Εμείς από την
ODE SCISSORS θέλουμε την ποιότητα δημιουργώντας συνεχώς τα προϊόντα μας  χωρίς να ξεχνάμε την παράδοση, το πάθος, την υπερηφάνεια και την ικανότητα που έχουν μεταφερθεί από τεχνίτη σε τεχνίτη σε πολλές γενιές. Τα ψαλίδια μας δεν είναι τυποποιημένα είδη που κατασκευάζονται από μηχανή. Όλα είναι «μοναδικά» και προπαντός χειροποίητα, οπότε υπάρχει ιδιαίτερη φροντίδα στο κάθε ένα και ταιριάζει απόλυτα στον κάτοχο ο οποίος θα το επιλέξει. Όλοι όσοι χρησιμοποιούν τα ψαλίδια για μεγάλο διάστημα συνδέονται έντονα με αυτά και είναι δύσκολο να τα αποχωριστούν. Τα ψαλίδια ODE φτιάχτηκαν έτσι ώστε να  χρησιμοποιούνται από έναν κομμωτή για 30 χρόνια με σωστή συντήρηση και ακόνισμα.   

Η ονομασία ODE προήλθε από την λέξη ωδή, ακούγεται εύηχο και σε παραπέμπει στην μουσική.  Σύμφωνα με τον λογοτεχνικό όρο Ωδή χαρακτηρίζεται ειδικό είδος της λυρικής ποίησης που φέρεται να πρωτοκαλλιεργήθηκε στην Αρχαία Ελλάδα κυρίως με εγκωμιαστικό χαρακτήρα. Οι ωδές αποτελούσαν στην ουσία τραγούδια που ψάλλονταν από χορευτές εγκωμιάζοντας θεούς, άρχοντες, ήρωες ή πολιτικές καταστάσεις. Τα κύρια χαρακτηριστικά των ωδών  ήταν η σοβαρότητα, η επισημότητα αλλά και ο έντονος μεγαλοπρεπής τόνος τους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η περισσότερο διάσημη ωδή σήμερα, είναι η Ωδή στη Χαρά, που συνέγραψε ο Σίλλερ και μελοποίησε ο Μπετόβεν στην 9η συμφωνία του.  
Με αυτόν τον τρόπο “παρομοιάζουμε” τα ODE SCISSORS με την ωδή-μελωδία, τα οποία αποκτούν τρόπο έκφρασης και δημιουργίας στον κάτοχό τους. Γιατί το καλύτερο “όπλο” ενός κομμωτή είναι το ψαλίδι του.  
Η δημιουργία ODE με την καινοτόμο σχεδίαση, ήρθε για να προσφέρει μια πολυτελής επιλογή για τους γνώστες των ψαλιδιών ακόμη και για τους πιο αδαής, αφού από την πρώτη κιόλας στιγμή μπορούν να καταλάβουν στην χρήση πόσο μοναδικό και ιδιαίτερο είναι.  

Υπάρχει πλούσια γκάμα με διάφορα υλικά και σχέδια για όλα τα γούστα με το προτέρημα ότι  είναι χειροποίητα.